Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Под 7% безработица очаква Масларова през март

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Регистрираната безработица към края на март ще бъде под седем процента. Това каза на пресконференция министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. По думите й оглавяваното от нея ведомство се стреми да не допусне масова безработица, макар кризата постепенно да започва да се чувства.
Тя каза, че за март безработицата е по-малко от седем на сто. По думите й тя се покачва с по-бавни темпове от очакваното. Министърът очаква свободните работни места за март да бъдат над 8.000, близо 1.500 от тях да са в София.
По програмата за намаляване на работното време и компенсиране на част от доходите на работещите в индустрията и услугите са подадени 322 молби на работодатели за 18.086 работници.

По тази програма държавата ще компенсира заетите на четиричасов работен ден с половин минимална работна заплата в продължение на три месеца.
Най-много са подадените молби от Благоевград - за 2.945 души, за Стара Загора - 2.600 души, Пловдив - 980, най-малко са в Кюстендил - 41 души. Крайните цифри на програмата ще бъдат ясни във вторник, при необходимост срокът и ще бъде удължен до 20 април.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев