Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Р. Овчаров: Основен опонент на БСП в Търговище е ДПС

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Битката в Търговище съвсем не е просто битка за БСП. Тя е по-скоро битка и за българското в тези региони, каза Румен Овчаров, водач на листата на социалистите в 23-ти район в София и в Търговище. Спокойна, позитивна и прагматична кампания, насочена към реалните проблеми на хората и на държавата и пътищата, по които те ще се решават, очаква за БСП Овчаров. За него номинацията не е неочаквана и припомни, че преди четири години отново бе водач на листата в двата района. По думите му – това е голяма и трудна отговорност.

„В кампанията ще заложим на постигнатите резултати от управлението – успешното управление в условията на икономически растеж и на резултатите от минимизиране на ефектите от кризата, които според мен също са достатъчно позитивни. Демагогията и политиканстването както и преди няма да бъдат наш основен инструмент, те са в ръцете на други партии, които нямат какво сериозно да покажат пред избирателите”, заяви той. Овчаров посочи като основен опонент в Търговище Движението за права и свободи – ДПС. По думите му – преди 4 години БСП е събрала в Търговище гласове, които не е събирала в последните 10 години там. Консолидацията на българския избирател ще бъде ключова за резултата, посочи Овчаров.  Той заяви, че едва ли ще бъде мажоритарен кандидат. „Според мен мажоритарният кандидат трябва да допринесе нещо допълнително към водачите на листи и целите листи на партията и Коалицията. Тоест дублирането на мажоритарен кандидат и на водач на листа според мен не е подходящо от тази гледна точка, напротив трябва да се търсят други хора, които да разширят спектъра на подкрепа”.
Според Овчаров трябва да се търсят фигури, които не са пряко свързани с БСП – популярни личности, хора от граждански квоти.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев