Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Днес е ден на национален траур

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Днес е ден на национален траур за загиналите 16 души в тежкия пътен инцидент в Ямболско. Правителството се обръща към гражданите и политическите формации да се съобразят с това и да бъдат отменени всички увеселителни прояви.

Панихида за загиналите край ямболското с. Черган ще бъде отслужена днес от 10.30 ч. в столичния храм „Света Неделя”. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий ще отслужи панихида в храм „Свети Николай” в Ямбол. Началото на службата е 10 часа. Панихида ще отслужат в 11.00 часа Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и свещениците от Варненска епархия в катедрален храм „Успение на Пресвета Богородица”.
Около 9.15 часа вчера туристически автобус “Чавдар” (с ямболска регистрация) е превозвал пътници до храма за ежегодното честване на Спасовден. След като пътниците напуснали автобуса, той потеглил обратно в посока към Ямбол. На около 200 метра от храма, по неизяснени към момента обстоятелства (най-вероятно повреда на спирачната система), водачът изгубил управлението и се врязал в изкачващите се пеш встрани от пътното платно посетители, както и разположени край пътя сергии. Прегазени са 16 пешеходци и търговци, предимно възрастни – над 60-годишни. Водач на автобуса “Чавдар” е 61-годишен шофьор от Ямбол, водач категория “С и Е” от 1985 г. Той е с леки наранявания. Автобусът е собственост на частна превозваческа фирма от областния град. Изяснено е, че автобусът е преминал техническа проверка на 12 май. В местността “Бакъджик”, до храм - паметник “Александър Невски” традиционно се провежда християнски събор за църковния празник Спасовден. Съборът се посещава от много хора от региона, тази година – още повече заради обявеното надпяване и участие на групи и от други райони на страната. Местността е планинска, със стръмен скат за изкачване. Пътят е третостепенен, в относително добро състояние, но сравнително тесен.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев