Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

М. Миков: Установени са нарушения на превозваческата фирма от Ямбол

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков представи пред депутатите в Народното събрание известната към момента информация за пътния инцидент вчера. Освен това той съобщи за установени нарушения от страна на превозваческата фирма от Ямбол “Ем Си Ай”. Главното нарушение е, че водачът на автобуса е назначен на работа, без да е спазено изискването за преминаване на психологически тест.

Водачът е назначен на работа, без да е спазено изискването за преминаване на психологическо изследване в ИА „Автомобилна администрация”. Удостоверението на водача е изтекло през месец януари 2007 г. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Михаил Миков при изслушването му във връзка с инцидента, при който загинаха 16 души. Министър Миков посочи, че при проверка на документите на фирмата „Ем Си Ай” е установено, че е лицензирана за извършване на транспортни превози и в списъка към този лиценз са вписани три превозни средства.
Той каза още, че са констатирани още следните нарушения: не е заверена пътна книжка на списъка на пътниците в регионалното управление на ИА „Автомобилна администрация”, не е спазено изискването съставът на групата да не бъде променян и на практика е извършван превоз на принципа на редовна линия, без да се издават билети за тези пътувания и без да има издадено разрешително от съответната община. Министър Миков каза още, че фирмата, която е извършила проверка на техническата изправност на автомобила не е отразила в протокола и не е измерила ефективността на ръчната спирачка.
Припомняме, че вчера към 9.30 часа автобус марка "Чавдар", превозва пътници на организирано мероприятие за Сапсовден на връх Бакаджик, Ямболско. Водачът губи контрол като насочва автобуса към крайпътните дървета и помита хората по пътя си. Загиналите при инцидента са 16, а ранените 18.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев