Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Водачи на листи с дарения за Търговищката болница

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Климатик за нуждите на манипулационния кабинет в детското отделение в МБАЛ Търговище дари водачът на листата и мажоритарен кандидат на НДСВ Деница Димитрова, съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата с лекарите от областната болница тя бе придружена от заместник-министъра Валери Цеков, втория в листата Панайот Абаджимаринов и областния координатор Златка Иванова.

Според министър Цеков през последните осем години почти двойно се е повишил ръстът на средствата за здравеопазване. Това увеличение обаче не е съизмеримо с нивото на медицинските услуги. „Всички добре разбираме, че колкото по качествено е обслужването, толкова по-добро е заплащането” – подчерта пред лекарите заместник-министърът на здравеопазването от НДСВ Валери Цеков. На срещата не бе пренебрегнат и въпросът за финансирането на клиничните пътеки. „Има дейности, в които трудът на лекарите почти не е оценен и такива, в които той е надценен. Това до голяма степен се дължи на липсата на достатъчна прозрачност, как се формират тези пътеки” – каза министър Цеков. Той подчерта още, че следващата цел на НДСВ е да се работи за намирането на баланс в заплащането на клиничните пътеки. Не бе отмината и актуалната тема за изборите. „Много се надявам НДСВ да успее да се коалира в дясно, но това трябва да стане при ясни правила и цели” – каза Валери Цеков.
Мажоритарният кандидат на НДСВ Деница Димитрова сподели пред лекарите, че познава основните проблеми на Търговище и ще продължи да работи за тяхното решаване, незамисимо от това дали ще бъде депутат в 41-то НС.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев