Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Висока заплата далеч от дома

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Азия привлича най-много висококвалифицирани чужденци на работа в дъщерни структури на големи американски, европейски и мултинационални компании. Най-високи са заплатите в Япония, Русия, Хонконг и Катар, показва второто проучване за начина на живот на експатите, поръчано от водещата британска банка HSBC.

Със заплата над $250 хил. най-много са експатите в Русия (30% от всички работещи в страната експати), следвани от тези в Хонконг (27%), Япония (26%), Швейцария (25%) и Индии (25%). Най-ниско платени са наетите чужденци в Австралия и Белгия. В тези две държави почти 60% от експатите получават около $100 хил. годишно.

Една от основните причини експатите да напускат родината си е възможността да получават не само високи заплати, но и да пестят повече средства за по-кратко време.

Експати са чужденци, които се наемат на работа от собствениците на компанията-майка, когато разкриват дъщерна структура извън родината си. Това е обичайна практика и при закупуването на местна компания. Тогава експатът се включва в заварения мениджърски състав. Наемането на експати се прави, защото често корпоративната култура на новия собственик и на придобитата компания се разминават, но нейните мениджъри имат ценен опит на местния пазар.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев