Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Mercedes-Benz SLS AMG идва и с електрическо задвижване

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

От централата на Mercedes-Benz обявиха, че новият суперспортен SLS AMG ще може да бъде оборудван и с електрическа задвижваща система. Автомобилът ще бъде екипиран с четири електрически мотора, комбинираната максимална мощност на които е 392 кВт, а максималният въртящ момент е 880 Нм.

Четирите електрически мотора са разположени в близост до четирите колела, но не са интегрирани в тях. По този начин се подобрява както разположението на центъра на тежестта на автомобила, така и нежеланите вторични колебания в конструкцията му.

От Mercedes-Benz коментират, че новият SLS AMG е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди, което е постижение, сравнимо с това на SLS AMG, оборудван с 6.3-литров V8 задвижващ агрегат с 571 конски сили. Новият Gullwing на Mercedes-Benz разполага с AMG V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат с максимален въртящ момент от 650 Нм при 4740/мин. „Стандартният“ SLS AMG се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди и е в състояние да развие максимална скорост на движение от 315 км/ч.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев