Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Honda е най-сигурна за европейците

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Съгласно нов рейтинг, съставен във Великобритания от застрахователни компании, най-надеждни са моделите на японската марка Honda. Второто и третото място в списъка също са собственост на японски автомобили.

Ежегодният отчет Warranty Direct, публикуван от британската застрахователна асоциация за демонстрация и оценка на рисковете при застраховане, отразява два важни параметъра - средностатистическата вероятност от повреда на колата за една година и средната сума на застрахователната премия, получавана за всеки случай на ремонт.

В изследването са използвани данни за автомобили на "възраст" от 3 до 6 години. В новото изследване са представени данни за 250 модела на 30 марки, като общо са били взети данни за над 50 000 застрахователни събития.

Според отчета, най-добре се представя Honda. Според застрахователите, вероятността да се счупи автомобил на тази марка е 10,59% /първо място/, а средната цена на ремонта е 295,42 паунда /девето място по показателя/. Най-евтини са ремонтите на чешката Skoda.

Останалите японски марки не влизат в десетката на най-евтините за ремонт, но в основния рейтинг - по надеждност, са на висота. След Honda на второ място е Mazda с вероятност за счупване от 13,03%. С много малка разлика от Mazda третото място е за Toyota - 13,08%, а на четвърто място е Subaru - 13,92%. Nissan, Mitsubishi и Lexus са от шесто до осмо място. На последно място в рейтинга по надеждност Warranty Direct е Land Rover с вероятност за повреди от 46,74%.

Застрахователите подчертават, че рейтингът не претендира за абсолютна точност, защото отразява само статистически данни. Особено се подчертава, че високата цена за ремонт и обслужване не говори задължително за високи сумарни разходи по колата. Скъпият ремонт на надежден модел по принцип се прави доста рядко и се изплаща с лихвите в сравнение с честите разходи за евтини ремонти на по-малко надеждни модели.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев