Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Българите били доволни от администрацията

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Всеки трети българин е доволен от работата на местната администрация в града, където живее, заяви Таня Михайлова, мениджър на проект на фондация "Галъп интернешънъл институт" за проучване на добрите практики в общините.

Социологическото изследване е продължило близо половин година и в неговите рамки са отличени 31 общини с добри практики, като кметствата с най-добри резултати са Благоевград, Варна, Габрово, Добрич, Монтана, Пазарджик, Сливен, район "Красно село" и район "Средец" в София и Троян.В изброените десет общини хората чакат да бъдат обслужени средно по 31 минути, посочи Михайлова

Като примери за добри практики хората посочват наличие на попълнени образци на документи, обслужването на едно гише, наличие на поддържана интернет страница на общината.

Михайлова посочи, че за изследването са направени интервюта с посетители и служители на администрациите. Освен това са ползвани и "мистериозни клиенти", запознавали се на място с работата на чиновниците.

В общия случай гражданите контактуват с общината веднъж годишно, обясни тя. По думите й най-често ползваните услуги са за плащане на местни данъци и такси, издаване на актове за раждане или смърт, на удостоверения за наследници или скици и визи за строеж.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев