Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

16 годишен загина на пътя Търговище-Попово

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Младеж на 16 години загина при катастрофа на пътя Търговище-Попово, съобщиха от Националния медицински координационен център (НМКЦ). Катастрофата е станала около 4.20 часа тази сутрин. В автомобила, който се е преобърнал на пътя, са се возили още четирима младежи съответно на 16, 17, 22 и 24 години. Двама от младежите са хоспитализирани в МБАЛ-Търговище. Те са със съчетани травми. Останалите двама са пожелали да бъдат освободени – те нямат сериозни наранявания.
Стабилно е състоянието на момчетата, пострадали при катастрофата на пътя Търговище-Попово, съобщи за радио „Фокус”-Шумен д-р Цветан Иванов от хирургичното отделение в болницата в Търговище. В лечебното заведение са настанени две момчета, съответно на 17 и 24 години, от Попово. Те са постъпили в отделението с контузии и комоцио. Момчетата са унесени и нямат спомен за случилото се, каза д-р Иванов. Засега няма опасност за живота им.
Несъобразена скорост е предизвикала катастрофата на пътя Търговище-Попово. Това съобщи за радио „Фокус”-Шумен говорителят на Областната дирекция на полицията в Търговище Ани Кръстева. Тя уточни, че пътният инцидент е станал около 4.10 часа тази сутрин в района на търговищкото село Подгорица. 24-годишен правоспособен водач от Попово, управлявайки лек автомобил БМВ с търговищка регистрация, пътувайки в посока за Попово, поради несъобразена скорост, при ляв завой губи управление над колата. Автомобилът напуска пътното платно, като неколкократно се преобръща в съседна нива. При катастрофата загива 16-годишно момче от Попово. То се е возило на предната дясна седалка. В болницата в Търговище за наблюдение са откарани водачът на автомобила и 17-годишно момче. Те са с контузни рани, като няма опасност за живота им. В колата е имало още двама младежи, които не са пострадали и са отказали медицинска помощ. На водача е взета кръвна проба за химичен анализ.
Образувано е досъдебно производство.
Информацията е на Агенция “Фокус”.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев