Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Walkman-а на Sony навърши 30 години!

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Въпреки че светът в момента е пощурял по всичко носещо в заглавието си малко i, във всяка една класация за гаджети уолкменът би бил на по-предно място от iPhone. Защото предложението на Sony не просто ни позволи да носим любимата си музика навсякъде с нас, а нагледно ни демонстрира възможността по всяко време да разполагаме с определен вид технологии (мобилни телефони, нетбуци и прочее).

Преди появата на уолкмена хората можеха да се наслаждават на любимата си музика единствено чрез услугите на неудобните за носене касетофони. Уолкменът провря музиката до нашите колани, чанти и джобове. Позволи ни тя да бъде навсякъде с нас без да се налага да изглеждаме като рапър от Бруклин през 80-те.

Първият модел на Walkman се появява през 1979 година и се нарича TPS-L2. Цената му в Япония е 33 хиляди йени, докато тази в САЩ е 200 долара. Въпреки принципно доста високата цена новият продукт е посрещнат повече от радушно от масовия купувач. През 1980 година The Wall Street Journal нарича уолкмена „един от най-важните символи, изграждащи статуса на даден човек”.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев