Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Трябва да "запушим" изтичането на пари

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

2 млрд. са парите, които не стигат в бюджета. Това ни очаква, заварихме много нередности. Това каза от новия си кабинет министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БНТ. Антикризисните мерки, които предприема правителството на ГЕРБ, целят да се компенсира липсата в бюджета с европейски пари, да се ревизират договорите и да се установи от къде изтичат пари.

Борисов обяви, че трябва да бъдат запушени всички рекички, канали и поточета, от които изтичат пари - "дори капките трябва да запушим", за да стигнат парите, категоричен бе премиерът, който призна, че все още не може да свикне с това обръщение към него. Вече са спестени средства от администрацията със сливането на министерствата и намаляването на броя се на зам.-министрите, които в най-тежките министерства ще бъдат 3. Огромно перо ще бъдат и зам. областните управители, ще се съкращава администрация и няма защо да ми се сърдят, добави той.

От днес безработицата отива на 8%, отбеляза още премиерът Борисов, позовавайки се на информацията, с която се е запознал днес. По думите му това се дължи не толкова, на загубата на работа в страната, а на огромния приход на семейства от чужбина.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев