Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Шампанското Krug Clos d'Ambonnay

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

В продължение на повече от 15 години прочутата марка шампанско Krug пази една тайна. Това е мечтата на братята Реми и Анри Крюг, и сина на Анри, Оливие, който е настоящият управител на компанията Krug. Те се стремят да направят нов сорт шампанско и да му дадат възможност да отлежи. Така е замислено и създадено шампанското Clos d'Ambonnay 1995, което е едно от най-скъпите на пазара - с цена над 3000 долара на бутилка. То е блан дьо ноар и е направено изцяло от грозде пино ноар.

Името на виното произлиза от Амбоне, селце в Монтан дьо Рейм, чието висококачествено производство е класирано като „гран крю” (grand cru). Новото шампанско има наситен и плътен вкус, а вдъхновението за него е почерпено от виното на компанията Clos du Mesnil, което се произвежда от малко лозе в Кот дьо Блан. Clos du Mesnil е най-скъпото кюве на Krug. Например Brut Blanc de Blancs Champagne Clos du Mesnil от 1996 г. струва 800 долара.

Едно от съкровищата на братя Крюг сега е в Амбоне. След многобройни проучвания и проби, включващи отлежаване в малки дъбови бъчви по тайна технология на Krug, късметът застава на страната на компанията. Първата реколта, която ще бъде предложена на пазара, е тази от 1995 г. Първите бутилки са предназначени за „приятели на компанията”, а общо бутилките вино са 250 кутии.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев