Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Транспортното ведомство проверява за продажбатa на летище Търговище

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията извършва проверка по процедурата за продажба на летище Търговище. Договорът за продажба ще бъде подписан след приключването й, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От министерството припомнят, че летище Търговище не съществува като такова повече от 10 години. То не отговаря на изискванията за експлоатационна годност и застрашава безопасността на полетите, поради което е закрито за полети от началото на 1998 г. Със заповед на министъра на транспорта от 10 ноември 1999 г. е прекратен статута на летището и е заличено от регистъра на летищата в Република България. С този акт то се превръща в неоперативен актив – имот. В последствие, неоперативният актив е прехвърлен за управление на Летище Пловдив. На свое заседание миналата година, Съветът на Летище Пловдив установява, че този имот представляват неоперативен актив за дружеството, който не генерира приходи, а акумулира разходи за охрана и поддръжка. Съветът взима решение за продажба, за да бъдат реализирани приходи.
На 22 юни т. г. решение на Министерския съвет дава съгласие Летище Пловдив ЕАД да извърши продажба на тези терени, чрез търг с тайно наддаване.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев