Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Не се предлага премахването на плоския данък

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Докладът, който е подготвен за президента, не предлага премахване на 10% плосък данък, коментира ст.н.с д-р Митко Димитров, директор на Икономическия институт при БАН. Той е ръководител на екипа икономисти, изготвили доклада с антикризисни мерки за президента Георги Първанов.

„Авторите на доклада смятат, че в сегашната ситуация е най-добре да има стабилност на данъчната система", категоричен е д-р Димитров. Той каза още, че това е възгледът, който се споделя от мнозинството от участниците и уточни, че само един от авторския екип има по-различно мнение и това изрично е записано в текста на доклада.

„Допускам, че министър Дянков не е бил информиран и сигурно се е подвел от това, което някой друг му е казал, че вътре има такива предложения", посочи Димитров в отговор на изказванията на финансовия министър, че предложенията за отпадане на плоския данък са „малоумни".

Официалното представяне на доклада ще бъде на 18 септември в зала 8 на НДК в рамките на форума "Български дебати" и със съдействието на фондация "Фридрих Еберт", съобщават от пресцентъра на президента.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев