Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

В Win 7 за сега не можеш да избираш браузъра

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Читатели на онлайн-изданието The Register са се обадили в редакцията, за да попитат “къде е проклетият балотажен екран”, съобщи медията преди часове. Инсталацията на Windows 7, не предлага обещания екран, от който да могат да си изберат браузър за ползване “по подразбиране”. В началото на октомври Microsoft и Европейската комисия се споразумяха, че на потребителите ще се предалга “балотажен екран”, даващ им възможност да изберат измежду набор от браузери.

Това бе част от процедура по защита на конкуренцията, чрез която ЕК се опитва да накара Microsoft да спре да пакетира определени софтуерни продукти в Windows. Споразумението обаче все още е на етап “пазарни тестове”. Решението за балотажния екран тепърва трябва да бъде одобрено и след това подписано юридически.

Ако това стане, както и двете страни се надяват, балотажният екран ще се появи с изпращането на ъпдейт за Windows. Тогава екранът за избор ще се яви пред всички, които в Windows 7 са избрали Internet Explorer за свой браузер “по подразбиране”. Избор ще имат и потребителите на XP и Vista.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев