Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Първа жертва на свинския грип в Търговище

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Грипния вирус А (H1N1) взе и първата си жертва в Търговище. Починалият е 54-годишен мъж от гр. Опака. Мъжът не се е чувствал добре и е посетил първоначално личния си лекар, който му е изписал лекарства. По-късно болният мъж е потърсил помощ и в Спешното отделение на поповската болница, от където не е хоспитализиран, а само са изписани отново медикаменти. Преди два дни мъжът постъпва в областната болница в Търговище, но вирусната инфекция се развива много бързо и вследствие на дихателна недостатъчност мъжът почива.

Контактни на починалия са седем души – 3 деца и 4 възрастни, които засега нямат симптоми на заболяване. На всички е предписан профилактично "Ремантидин" и е дадена препоръка да се наблюдават от личния лекар. Заболеваемостта от грип в Търговищка област бележи спад, като към момента седмичният коефициент се задържа на епидемично ниво – 239.90 на 10 000. За периода от 2. до 10.11.2009 г. са съобщени 55 случаи на усложнения на вирусната инфекция, от които 41 бронхити и 24 пневмонии.
През следващите седем дни близките на починалия от грипен вирус А (H1N1) в Търговище ще бъдат под постоянно наблюдение от личния лекар. Лекарят е предупреден лично от здравната инспекция, защото контактните може и само да носят вируса, а да не заболеят.

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев