Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Снегът блокира Източна България

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Обстановката в Източна България остава затруднена и към момента. Тази част на България е засегната от студена вълна и снегонавявания.

Заради тежката зимна обстановка положението остава бедствено в
пет варненски общини, съобщиха от „Гражданска защита". Това са общините Аксаково, Вълчи дол, Суворово, Бяла и община Ветрино.

Обстановката в Източна България остава затруднена и към момента. Тази част на България е засегната от студена вълна и снегонавявания.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Пътните настилки са заснежени и заледени, като пътните служби ги почистват и опесъчават.

Сняг превалява в района на Пазарджик, а в следствие на снегонавявания е затруднено движението в областите Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра и Шумен. Заледени пътни участъци има в областите Монтана, Бургас, Шумен, Хасково и по високите места на област Смолян и Кърджали.

Затворени са проходите: Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Арабаконак и Върбишки, а поради снегонавявания са затворени пътищата АМ „Тракия" в участъка Бургас - Карнобат, Царево - Резово, Суворово - Вълчи дол - Добрич, Аксаково - Кичево, Варна - Девня - Шумен; Варна - Обзор, по-голямата част от област Добрич, АМ „Хемус" в участъка Шумен - Варна.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Пампорово, Рожен, по пътищата Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Сливен - Ичера и Сливен - Стара река. Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Печинско, Батак - Доспат, Варна - Добрич и в област Кърджали. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Дюлински и по пътя Котел - Омуртаг.

публикувана от

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев