Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Премиерът: Надявам се това да е дъното на кризата

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Надявам се да няма повече негативен ефект от кризата върху хората и това да е дъното й. Това заяви министър-председателятБойко Борисов.

Надявам се да няма повече негативен ефект от кризата върху хората и това да е дъното й. Това заяви министър-председателятБойко Борисов.

„Антикризисни мерки е трябвало да се вземат преди две години. Сега са кризисни. Това, че ги обсъждаме с всички съсловия, мисля, че е положително. Ако не съумеем и не намерим допълнителни буфери с тези мерки, ще бъде по-лошо, каза още той в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

Борисов заяви, че всеки ден възникват и излизат анекси към отделни договори, които са скрити от държавата. „Така например договорът за т.нар. Водно огледало на Кърджали от 8 млн. лева става на 80 млн. лева. Сумите по тези анекси не са включени в бюджета за 2008 и 2009 г. и понеже не ги знаем, не са и в бюджета за 2010 г.", каза премиерът.
Министър-председателят бе категоричен, че най-добрата антикризисна мярка е спирането на огромните течове в България.

На въпрос за атаките на БСП към приятелката му Цветелина Бориславова Борисов отговори: „Нека да кажат какви са им основанията. Мисля, че в безизходицата си опират пак до някакъв личен мотив. Всеки, който ме познава, знае колко не е вярно това".

„Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе своята отговорност, каза още премиерът по повод ареста на Борислав Гуцанов при операция „Медузите" във Варна. Борисов заяви, че Гуцанов е един от най-близките хора до лидера на БСП Сергей Станишев.

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев