Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

“Терем” – Търговище с нов шеф

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Явор Христов е новият директор на "Терем - Хан Крум" Търговище. Той замести досегашният шеф на завода Николай Радев. Решението за смяната е взето на заседание на Съвета на директорите на холдинга в София. Новият директор на “Терем” работи там от дълги години, като счетоводител. Информацията съобщи Витан Вълчев, лидер на КТ "Подкрепа" в завода.

Според Вълчев мотивите за отстраняването не са ясни, но изказа мнение, че донякъде върху решението може да е повлияла и подписката, която стартира на протеста миналата седмица. В нея се разписаха над 300 работници, от общо 400.


Започва изплащане на натрупаните задължения към работниците, сподели Вълчев. Той уточни, че сега ще бъдат погасени част от дължимите заплати, а в близко бъдеще останалите. Парите ще дойдат по линия на поръчки, които са предвидени.


В края на миналата седмица работниците проведоха едночасов протест. Събраха се около 100 работника от общо 400, които изразиха недоволството си от тежката ситуация в дружеството. Останалите се страхували да излязат.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев