Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Глория представи новия си поп изпълнител Георги Дюлгеров на концерт!

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Глория изненада феновете си в столичен клуб, като им представи уникалния глас на поп изпълнителя Георги Дюлгеров!

За много хора може да се стори странна статистиката за професионален жест в сферата на приемствеността в изкуството, но май е време да си го кажем. И дали въобще има приемственост , за да тъсим професионален жест.

В последните демократични години „скандал”  е най-често употребяваната дума във всички  сфери на изкусвата в България. Вярно е, че скандалите помогнаха на много новоизлюпени „творци” да се превърнат в „звезди”, но както най-често се оказва те са еднодневки. Разбира се, че има и такива, които с много труд и усилия са постигнали сериозни успехи в кариерата си, но те като че ли попадат в графата скромни и някак избягват самоизтъкването и личния PR. Въпреки това са в челните позиции на жанровите класации!

 А дали има голяма разлика в манталитета и характерите на тези два вида популярни хора? Да, видимо преди това!

За какво точно става въпрос?

Спомняте ли си през последните години някой известен български артист или певец да е направил нещо толкова впечатляващо като професионален жест, че всички медии или поне онези най- ... да заговорят, пишат, да поощрят?

Аз лично не си спомням, или поне не съм чел или чул. Излязоха десетки книги мемоари на звезди, след които тръгнаха дела, клюки и скандали. Организираха се стотици концерти с участие на купища позастаряващи звезди в подкрепа на колеги или на кауза....само защото се снема за телевизия и има приличен PR. Жеста обаче, подплътен с реклама за участие е вече със стойност под 50 %. Телевизиите се надпреварват с благотворителни шоа, обаче плащат  за участието  и в договорите им със звездите е включен, и съпътстващ PR. Липсата на приемственост е очевадна и по още една причина – „подаването на ръка” от по-зрелия /грубо казано по възрастния/ изпълнител или т.н. звезда с по- дълъг стаж на по-млад?

Знам, ще оспорите за първата естрадна дама и подкрепа и за един млад певец. Това обаче също се оказа PR – в първия случай на фестивал в провинцията, във втория - личен тв пиар с международно евровизионно звучение. Склонен съм все пак да приема това за жест, както и подаръкът - китара на страхотен музикант.....имаше такова нещо май? Но и те бяха така употребени, че слязоха и под 30 % като стойност в класацията за жест в професионален план!

Отдавна си мисля да предложа да оформим една класация за медия, която не отразява благотворителност или жест към колега особено по-млад.

Да! Знам, че няма да стане!

Тогава ще ви се похваля!

Бях на концерт на попфолк дивата Глория не като фен,  а като човек, който трябваше да отрази случващото се на сцената в критичен план.

Не, няма да прочетете такова нещо тук,  ето защо:

Концертът се случи в един от елитните клубове на столицата и подходящата реклама събра стотици фенове, приятели и почитатели на лейди Гло - близо хиляда човека. Да, мина ми през ума за кризата, но... факт! Между толкова многото имаше и такива с положителна енергия, звезди, злоба, злобни звезди и.... какво ли не. Тя се държа перфектно с всички, пя с с тези, които пожелаха, това показа и „другото лице на Глория”...

За финал, обаче с един жест „тръшна” всички!

Глория покани на сцената един млад изпълнител и освен, че го представи професионално и приятелски обяви:

„Не съм чувала такъв глас, въпреки, че съм търсила! Не съм вярвала, че толкова голям талант може да бъде и толкова добър приятел, толкова истински боец в творчеството си.

 Госпожи и господа, представям ви Жожо - Георги Дюлгеров и го каня на сцената заедно да изпеем една авторска песен на големия Георги Христов.”

Залата притихна, звездите се заоглеждаха... Чуваха се питанки от рода на: „кой е пък тоя?”, „новият й певец ли е?”, „за този ли писаха, че е гадже на дъщеря й?”...

Какво научих? Той е завършил музикалната академия, има опит, има награди, има фенове и приятели, но... нямал късмет...

Как няма? – мисля си... А това да те презентира Глория и да направи такъв жест на финала на концерта си - какво е?

 Глория не пя с Георги Дюлгеров. Тя му подари финала на концерта си и остана до него!  Той с блестящото си изпълнение, усетил подкрепата от голямата дама на българския попфолк, почти се просълзи и отвърна на жеста с мили думи, не скри респекта си към примата, прибра обилна доза аплодисменти  и слезе в залата!

Какво му трябва на талантливия човек? Подкрепа разбира се! Дори само един такъв жест!

 А Глория го направи прекрасно! Впрочем, както обикновено!

Жестът й няма конкуренция за съжаление! Нали?

 

Връзка към линк:

http://www.vbox7.com/play:fc2d56c8

публикувана от Ваня Пеева

Copyright © 2004-2022 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев