Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Свилен Нейков: Имам подкрепата на Дянков за нов стадион

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Спортният министър Свилен Нейков заяви, че идеята за строеж на нов национален стадион е реална и дори се ползва с "подкрепата на Симеон Дянков".

"Разговаряме с премиера, с главния архитект на София Петър Диков. Две са местата... Имам подкрепата на Симеон Дянков за стадиона, но за догодина след август месец. Зависи как върви бюджетът", коментира Нейков в интервю за "Стандарт".

През август следващата година се очаква да бъде завършен строежът на новата многофункционална спортна зала на 4-ти километър. Строежът по данни на премиера Бойко Борисов е 90 милиона лева.

Според спортния министър едно от местата за новия стадион е във Враждебна точно зад летището, като за целта можело да се пусне тангента от Т-образното кръстовище на 4-ти километър, където е хотелът на ЦСКА. Другият вариант бил на мястото на магазин "Метро" на "Цариградско шосе", ако магазинът "се изнесе от парцела". "Разбрах, че имат такива намерения. Мястото е над 60 декара", добавя той.

За нов национален стадион се заговори от известно време, като основната причина са честите задръствания около "Васил Левски" при футболни прояви. Според оценки, споменати в съботния брой на "24 часа", новият стадион щял да струва около 110 милиона лева.

Нейков твърди, че при това положение "Васил Левски" ще остане за вътрешното първенство по футбол, за лека атлетика, а и "вътре  има много зали". "Ще направим и допълнителна писта от 200 метра за загряване, за да приемаме международни състезания", коментира още Нейков.

Източник: dnevnik.bg

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев