Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Да помогнем за спасяването на живота на младо момиче

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Футболистите и ръководството на Левски се включиха в благотворителна инициатива, която цели да окаже помощ на 24-годишно момиче, изпаднало в беда.

За какво става въпрос?

Преди 3 години 24-годишната Сани получава уголемяване на шийните прешлени. След направеното лечение в Германия заболяването леко утихва, но в началото на 2009 се възобновява и Сани отново е с прогресия на десностранна шийна лифаденомегалия. Следва ново лечение в Германия, а след това и в България, но за съжаление се налага да стигне до Израел. Вече над четири месеца, от 06.08.2010 г., Сандра е с родителите си в болницата в Израел. След направените там изследвания, лекарите регистрират тежката диагноза - лимфон на Ходжкин 4-ти последен стадий - „Обстрел на шията".

Необходима е спешна животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. Лекуващият екип в Израел дава 100% гаранция за успех на лечението.

Сани е студентка по право в 5-ти курс, владее писмено и говоримо английски, немски и руски език.

Колко струва животът на Сани?

До момента за неуспешното лечение в България са похарчени над 100 000 евро, благодарение на добри хора, приятели, заеми и кредити. Сега животът на Сандра зависи от животоспасяваща трансплантация, която е на стойност 119382 евро.

Кой помага?


Случаят на Сани е минал през инстанции към Министерство на здравеопазването, Фонд за лечение в чужбина, Фонд трансплантация. Отказана ни беше среща с г-жа Теодора Захариева. Отговорът от всички инстанции е НЕ! Законите и наредбите не позволяват да се поеме спасяването на Сани, защото Израел не е европейска държава, а това е единственият й шанс да бъде излекувана.

Сани живее, учи и работи и си плаща здравните осигуровки в европейска България, но същите тези институции отказват да й помогнат и продължават да я насочват за лечение в България, където единственият възможен изход е фатален!

Какво следва?

Сандра продължава да се лекува, като ежедневно е подложена на терапии и инжекции. Семейството й е плътно до нея и през последните две години родителите й дават живота си, за да спасят единственото си дете.

Всеки, който пожелае, може да помогне на Сани, като изпрати СМС с текст DMS SANDRA на кратък номер 17777 за всички мобилни оператори. Съобщението ще бъде таксувано 1,20 лева с ДДС.

Ето и линк към официалния сайт, който съдържа цялата информация за случая, както и всички необходими документи, сметка и дарителска кампания http://www.help-sandra.org

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев