Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Да се предпазим от напукани устни

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Устните реагират особено остро при студ и вятър, заради голямото си количество нервни окончания в тях. В кожата на устните няма мастни жлези. Затова те изпитват голям недостиг на влага и често губят нормалния си вид, появяват се пукнатини и възпаления, променят цвета и дори формата си.

Устните трябва да бъдат овлажнявани по всяко време от денонощието. В общите случаи дерматолозите препоръчват употребата на специално червило, което предпазва устните от изсушаване и напукване.

В студено и ветровито време е добре да поставяте върху устните си балсам. Той подхранва, омекотява, овлажнява, защитава от вятъра и студа, придава естествен блясък и еластичност и способства за зарастването на раните.

Съществуват и подхранващи кремове за устни, които е препоръчително да се употребяват през нощта. Те способстват за запазване на влагата в кожата на устните по време на сън.

Ако не можете да разрешите сами проблемите с устните, потърсете помощта на дерматолог. Причините могат да бъдат и автоимунни или инфекциозни заболявания.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев