Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Започват проявите посветени на 133-та годишнина от Освобождението на Търговище

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Проявите, посветени на 133-та годишнина от Освобождението на Търговище започват днес. „Филип Тотю - между мита и историята” се нарича гостуващата изложба на Регионален исторически музей - Велико Търново. Тя ще бъде открита в 17.00 часа в Славейково училище. В 17.00 часа, в кафе-театъра на читалище ”Напредък” е концертът на ВИС „Златни зари”. В 18.00 часа, в Младежки дом започва празничен концерт с участието на състави от Центъра за младежки дейности и инициативи, Обединен детски комплекс, ще се представи и Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия”.

На 29 януари 2011 г. /събота / в 11.30ч. по традиция предстои поднасяне на венци на признателност на Морената в кв.”Варош”. Панихидата в памет на загиналите за Освобождението на Търговище е в 11.45 часа, в храм “ Успение Богородично ”. Точно в 12.00ч. следва камбанен звън от двата църковни храма. В същия ден е предвиден и Туристически празник на хижа „Младост”.

На 31 януари ще бъдат представени художествени, краеведски и научни произведения от търговищки автори, издадени през 2010 година. Срещата започва в  17.00 часа, в Регионална библиотека „Петър Стъпов”.

Източник: Dariknews.bg

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев