Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Арестуваха шефа на "Терем" Жечко Петров

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Изпълнителният директор на военния холдинг "Терем" Жечко Петров е бил арестуван днес. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Петров е бил привикан на разпит в следствието и при явяването му е бил задържан. Срещу него тече разследване за 19 млн. лв. дивидент на дружеството, който е изчезнал.

Жечко Петров бе назначен за директор на „Терем", който обединява 8 военноремонтни завода, точно преди една година със заповед на военния министър Николай Цонев.  В края на август в държавното дружество е била извършена данъчна ревизия, която установила, че липсват 19.123.000 лв.

От финансовото министерство тогава обвиниха бившето ръководство на МО. Тези 19 млн. лв. холдингът е трябвало да внесе в хазната като дивидент. Те обаче останали в „Терем" за увеличение на капитала със заповед на военния министър Николай Цонев, но по предложение на борда на холдинга. Данъчната проверка, установила липсата, е поискана от прокуратурата.

Увеличението на капитала на „Терем" с дължимата бюджетна печалба е обект на прокурорска проверка от началото на август. Разследването трябва да установи дали това е било съгласувано с Министерския съвет.

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев