Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

След януари 2010г - край на гласуването с чужди карти

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

През втората половина на януари 2010г гласуването с чужди карти в парламента ще остане в историята. Това заяви пред журналисти във Велико Търново председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Тя разказа, че в края на миналата седмица е постигната договореност с фирмата-изпълнител на надграждащо устройство на системата за гласуване, което ще позволи във всеки момент да се знае за всеки депутат дали и как е гласувал.

"Успяхме чрез взаимни отстъпки да намалим първоначално обявената цена на поръчката от 300 хил. и тя ще струва на българския данъкоплатец 183 хил. лв.", уточни Цачева.

Нейното желание било изобщо да не се стига до прилагането на системата, защото "е въпрос на самоуважение и достойнство за всеки народен представител дали ще гласува с чужда карта или не".

"Но това, което се случи през изминалата парламентарна седмица, когато за водещи депутати от "Коалиция за България" и ДПС се оказа, че са гласували без да присъстват в пленарната зала, ме кара да мисля, че явлението няма да бъде отстранено без използването на технически средства", коментира председателят на парламента.

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев