Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

DeLorean ще прави Pontiac Solstice

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Фирмата DeLorean Motor, която в края на 70-те години на миналия век произвеждаше спортния автомобил DMC 12, има планове за Pontiac. Сега DeLorean се занимава с ремонт и реставриране на легендарния автомобил, но в скоро време планира да произвежда собствена версия на купето и роудстера Pontiac Solstice. 

Преди три медеца General Motors съобщи за решението си да прекрати производството на автомобили от марката Pontiac до края на 2010 г.

Засега от DeLorean са публикували само няколко образа на бъдещия Pontiac Solstice, като не е ясно ще има ли някакви промени в техническата част на автомобила. 

Във фирмата са започнали с детайлни тестове на купето със задно предаване, за да преценят евентуалните промени които ще направят по дизайна и техническата част. 

Pontiac Solstice във версия GXP е с бензинов двулитров турбодвигател с мощност 260 к.с. От DeLorean заявяват, че не е изключено да продължат да произвеждат различни модели на Pontiac в завода на GM в Уилмингтън (щата Делауеър). 

Какви инвестиции ще са нужни за да се закупи фирмата и правото да се произвежда модела Solstice, засега не е известно. Фирмата все още разполага с двигатели DeLorean с обем 2.8 литра, както и с други части за DMC 12.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев