Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Jeff Koons сътворява следващата арт кола на BMW

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Известният с ексцентричните си архитектурни решения Jeff Koons е човекът, който ще зарадва почитателите на BMW, със следващата арт машина от марката. Това обявиха от ръководството на Bayerische Motoren Werke AG по-рано този месец. Автомобилите от тази серия се възприемат с респект в съвременното модерно изкуство именно поради факта, че дават пълна свобода на твореца да използва марката и возилото като платно.

От BMW признават, че Koons е по следите на марката в продължение на години.

"Аз научих за интервю, което Koons е дал през 2003 г., заявявайки, че иска да бъде част от серията", казва Томас Girst, ръководител на културните комуникации на BMW - Мюнхен. "В първия разговор, който имах с него, аз питах дали той се интересува все още. Отговорът беше положителен”.


Концепцията Koons, за която се говори, че ще бъде оповестена в началото на април, ще събере на едно място работата на творци, като Andy Warhol, Frank Stella, Roy Lichtenstein и Jenny Holzer.


Досега 16 творци от 10 страни по света са превърнали колите на BMW в произведения на изкуството. Koons, американец, комбиниращ концептуално и поп изкуство, ще бъде 17-ият, който ще даде своя принос за това.


От компанията все още не са решили къде точно ще бъде показана арт колата, която ще създаде Koons. Някои от автомобилите от серията са излагани в Лувъра и Гугенхайм.

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев