Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Кметът на Русе забранил протеста на поповчани

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Полицията в Русе прекрати началото на протест на около 20 граждани на град Попово, обявен като протест срещу корупцията в съдебната система.


По думите на организатора на събирането Христо Цонев от „Гражданско движение за Попово“, кметът на Русе Божидар Йотов не само е отказал разрешение за протеста, но и изрично е забранил неговото провеждане, въпреки че искане за проявата е било подадено в общинската администрация още на 30 април. Полицията задължи протестиращите да приберат плакатите си и организаторите им да подпишат протокол за спазване на реда. Организаторите на протеста считат аргументите за забраната от русенския кмет за неоснователни и противоречащи на закона.
Повод за протеста е съдебно дело в Русенския районен съд, заведено за клевета от кмета на Община Попово Людмил Веселинов срещу Веселин Несторов – общински съветник и местен лидер на партия „Атака“, обясни Христо Цонев. Веселин Несторов смята, че процесът в русенския съд се гледа тенденциозно срещу него, не му се разрешават да покаже доказателства за невинност и затова съгражданите му застават в негова подкрепа. Пред журналистите той показа публикации, че Веселинов е близък приятел с президента Георги Първанов и по този начин се оказвало косвено влияние върху съда.

Публикуване на Wednesday, May 05 @ 15:42:08 EEST от maximov

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев