Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Борисов за депутатите от лъскавото парти: Срам ме е от тяхното поведение

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се срамува от поведението на депутатите, напуснали пленарно заседание, за да участват в представяне на мобилни телефони, след като им е обещано да получат безплатно скъпите апарати. Борисов допълни, че все пак дисциплината на депутатите от ГЕРБ в парламента е многократно по-добра от тази на останалите парламентарно представени партии.

Във връзка с отложената визита на сръбския премиер Мирко Цветкович заради технически проблем със самолета, премиерът Борисов съобщи, че е разговарял с него по телефона. На въпрос, дали е било обсъждано участието на Сърбия в проекта АЕЦ "Белене", Борисов заяви, че затова е взето решение за създаване на компания, която да проведе нужните разговори и да разпредели дяловете между отделните акционери, но България трябва да е мажоритарен акционер.

Преди няколко дни бяха подписани меморандуми за сътрудничество между българската НЕК, руската компания Росатом и две западноевропейски компании във връзка с намеренията за създаване на проектна компания за АЕЦ "Белене". Стана ясно, че Сърбия проявява интерес към минимално участие в проекта в размер на около 5 процента.

Източник: dariknews.bg

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев