Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Бъдете внимателни, студенти

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

МВР отправи предупреждение към студентите, празнуващи днес да бъдат внимателни, ако карат кола и да не се качват пияни зад волана. Според статистика на полицията с всяка изминала година се увеличават тежките инциденти по време и след студентския празник 8 декември.

 

От полицията уточняват, че основните рискови фактори за тежки инциденти по пътищата около 8 декември са превишената скорост, рисковите изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи. За да не се стига до пътни инциденти, отговорността е основно на водачите, но в голяма степен и на спътниците им - колегите и приятелите от компанията.

От МВР съветват бъдещите висшисти, ако мястото на празнуване е в града, в който живеят и учат, по-добре да не шофират. Ако пътуват пък с автомобил на по-далечно разстояние, е нужна ясна преценка дали опитът на шофьора е достатъчен, защото са възможни снеговалеж и поледици. Автомобилът трябва да е напълно подготвен за пътя - със зимни гуми, изправни светлини, чистачки и отопление.

Вътрешното министерство призовава още празнуващите да не се качват в автомобила веднага след края на купона. Това според полицията може да стане, ако са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол. Отправят се и препоръки за разумно каране без превишена скорост и рискови изпреварвания.

Източник: DarikNews.bg

публикувана от

Copyright © 2004-2024 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев