Съобщение което ще се слайдва

Новини от Търговище

Международният бал на дебютантите - забранено за новобогаташи

Търговище, — Wednesday, 30 November -1 - +

От хиляди години богатите и знатните особи имат още един начин да общуват помежду си, далеч от погледите на простолюдието. Събитието се нарича бал на дебютантите и се провежда от стотици години. Смята се, че първоизточникът му е добрата стара Англия, а баловете на дебютантите са се радвали на особен разцвет по време на управлението на кралица Елизабет. Днес събитието не се е изменило особено, нищо, че вече се провежда в Ню Йорк. То е още един особен начин на комуникация, завързване на нови бизнес връзки и показване на статут във висшето общество. Рецесия или не, Международният бал на дебютантите се провежда в Щатите от 1945 година и нищо не може да спре важното събитие.

Тази година традиционно то се проведе в най-известното светско място - хотел Waldorf Astoria. В него вземат участие 47 дебютанти, а дрес-кодът е бяло. Всеки един от участниците плаща по 14.000 долара за място и поне още толкова за рокля, прическа и лъскав външен вид. Всеки танцува задължителния валс, а кавалерите се избират предварително. Тазгодишните дебютанти също не са случайни личности. Това са европейски аристократи и потомци на богати американски фамилии, включени в прословутия социален регистър на така нареченото висше общество в Щатите. Международният бал на дебютантите повече от половин век не е допуснал да участва дебютант с различна от европейската или американската кръв, независимо от статута и банковата му сметка.
Международният бал от години има своята програма, а тя остава непроменена, дори по време на рецесии, войни и катаклизми. Всеки дебютант е придружен от собствена свита в бяло и задължително ескортиран от военен кадет в униформа. Процедурата подпомага войници, моряци, пехотинци и военновъздушната флота, като съответните благотворителни фондации подпомагат със средства участниците в ескорта. Тазгодишният бал не изненада никого. И така ще бъде винаги. Колкото до парите, новобогаташите си остават новобогаташи. Те ще останат вън от бала, докато знатните ще танцуват необезпокоявани.

публикувана от

Copyright © 2004-2023 Targovishte.COM Всички права запазени.

Design & Web Developer: Иван Георгиев